От Център за градска мобилност (ЦГМ) ще демонстрират първия оборудван автомобил

...
От Център за градска мобилност (ЦГМ) ще демонстрират първия оборудван автомобил
Коментари Харесай

Представят първия у нас Парк Патрул за контрол на паркирането в София

От " Център за градска подвижност "  (ЦГМ) ще показват първия оборудван автомобил за надзор на паркирането на територията на Столична община.

Събитието ще се състои от 9:30 часа пред Храм-паметника " Св. Александър Невски ", оповестиха от ЦГМ.

Автомобилът е първият оборудван като " Парк Патрул "  по плана " Дигитализация на съществуващи услуги и даване на нови цифрови услуги за събиране, обработка, разбор, продан и визуализация на данни за ръководство и надзор на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община ". 

По време на демонстрацията автомобилът ще бъде пробван в действителна среда. Ще бъде показана и информация за задачите на плана и за опциите, които реализацията му ще даде на Столичната община - за основаване и въвеждане на основани на действителни данни и разбори, гъвкави политики във връзка с паркирането на територията на целия град. 

Това е първият в България и на Балканите план за цифровизация на всички услуги по паркирането от подобен мащаб и с такива благоприятни условия, оповестиха още от ЦГМ.

В началото на февруари столичният кмет Васил Терзиев заяви, че през последните три месеца в София са издадени над 20 % повече фишове за погрешно паркиране. За месеците от ноември до януари, екипите на „ Центъра за градска подвижност " са наложили 39 454 санкции на стойност 943 372 лева Продължаваме да подобряваме контрола над паркирането в София. Резултатите са налице, съобщи кметът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР